Veertigdagentijd en Pasen: een stem roept

Veertigdagentijd en Pasen

De Veertigdagentijd begint woensdag 22 februari en duurt tot en met 8 april.

Elke zondagviering in deze periode zal muzikaal ondersteund worden door voorzangers en musici. Het thema is: Een stem roept.

Van wie of wat komt de stem die ons oproept om elkaar en God op te zoeken? Komt die van binnenuit, klinkt die vanuit de samenleving, is het Eeuwige die tot ons spreekt, of is het dat alle drie? Hoe vindt dat geluid van liefde en medemenselijkheid gehoor in een wereld waar het recht van de sterkste, eigen gewin en conflict veel lawaai maken?

Tijdens de vieringen in de komende veertigdagentijd proberen we deze stem te verstaan. We luisteren waartoe deze ons oproept. We zoeken naar de hulp en kracht die we nodig hebben om daar aan gehoor te geven. En we staan stil bij wat het geluid doet verstommen en wat ons tegenhoudt om ernaar te luisteren. Een stem roept! Kom je meeluisteren?

Palmpasen voor de kinderen

2 april om 15.30 uur
Voor de kinderen ligt er weer van alles klaar om palmpaasstokken te versieren. Daarbij is hulp natuurlijk van harte welkom! Aansluitend is er een eenvoudige maaltijd. Meld je daarvoor wel even aan, dan zorgen wij dat er genoeg is.

hier komt mijn tekst