Hoe heette Christaan?                                                      Een zoektocht naar het verleden

Op donderdag 17 oktober om 14:00 uur zal Annemieke van der Vegt in de Doopsgezinde kerk vertellen over haar zoektocht naar haar verleden. Annemieke begeleidt, ondersteunt en adviseert mensen die zelf willen zoeken naar onbekende voorouders of familieverhalen willen ontrafelen en daar hulp bij nodig hebben. 

Om een blik te werpen in het proces van een zoektocht verteld zij in deze lezing over haar eigen onderzoek naar haar voorouders.

De zoektocht naar het vergeten levensverhaal van Annemieke’s voorvader Christiaan die geboren werd op de Kust van Guinee, als gestolen kind naar Nederland werd gebracht. Hij diende als kind verschillende leden van het Stadhouderlijk Hof, waarna hij aan de Burgemeester van Weesp werd gegeven die hem aannam als “antiqiteit”.
Voor zijn doop werd hij Presto genoemd. Welke naam zijn ouders hem gegeven hebben, is (nog) onbekend, vandaar de naam van het onderzoek “Hoe heette Christiaan?”
Niet alleen onderzocht zij zijn leven en de wereld waarin hij leefde maar ook dat van zijn kinderen en kleinkinderen.

Haar onderzoek trok de aandacht van de Volkskrant, het Rijksmuseum, de NOS en zij ontving de Nederlands Prijs voor Genealogie.

Kom langs aan de Oudegracht 270 op 17 oktober om 14:00 uur, opgeven mag via onderstaande link maar is niet verplicht. De deuren zijn open vanaf 13:45 uur en de bijeenkomst zal tot ongeveer 16:30 uur duren. Na de lezing is er tijd voor vragen en kunt u in gesprek met Annemieke.