Verbindend communiceren

We maken allemaal weleens een situatie mee die ons raakt en ons geduld op de proef stelt.
Als er tijdens een gesprek dan irritatie ontstaat, is een bepaalde toon voor het gesprek gezet. Wat er daarna ook gezegd wordt, het draagt niet meer bij aan verbinding. Herkenbaar?
Hoe kom je vanuit zo’n situatie weer naar verbinding om zo de relatie te herstellen en samen tot een oplossing te komen?
Verbindend communiceren kan ons daarbij helpen. Tijdens het gemeenteweekend maakten we er kennis mee en spraken we af dat we zouden proberen dit seizoen een training te organiseren. Tijdens die training leer je om verder te kijken dan goed/fout/gelijk hebben. Je leert om woorden te geven aan dat wat voor jou belangrijk is én om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen behoeften.
In mei en juni is het zover. We organiseren een serie van vier bijeenkomsten van drie uur op zaterdagmiddag, op 6 en 20 mei en 10 juni, steeds van 13.00 tot 17.00 uur in de kerk.
Het is de bedoeling dat je bij alle bijeenkomsten aanwezig bent. Vanwege de kosten vragen we aan de deelnemers die het kunnen missen om een eigen bijdrage te betalen van bijvoorbeeld 10 Euro per avond. Meer info en opgave via het kerkelijk bureau.